Ezan Vakti Namaz Zamanı

Dünyanın neresinde olursanız olun Ezan Vakitlerini takip edebilecek, Kıble yönünü belirleyebilecek, beş vakit namazı zamanında kılabileceksiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan namaz vakitlerini sade, açık ve anlaşılır bir arayüz ile sunuyoruz. O güne ait tüm ezan zamanlarını görebilir, içinde bulunulan vakit ile sonraki vakte kalan süreyi kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Ayrıca; sure ve dua ezberleme uygulamamızın Namaz Sureleri ve Dualarını içeren bölümünü uygulamamıza dahil ettik. Özel olarak hazırlanmış bu bölümde ezber yapabilir, eksikliklerinizi giderebilir ve olası hatalarınızı düzeltme imkanı bulabilirsiniz.

Yine uygulamamızda yer alan Namaz Hocası (Namaz simülatörü) bölümünü de buraya ekledik. Seçeceğiniz bir namazı okuyarak veya tüm dua, sure ve tesbihatıyla görüntülü ve sesli olarak öğrenebilirsiniz. Beş vakit namazın kılınışını simülasyon ile öğrenin.

Dilediğiniz ezan vakitlerinde veya öncesinde farklı ses seçeneklerini tercih ederek bildirim alabilir veya bildirimleri devre dışı bırakabilirsiniz. (Uygulama ilk yüklendiğinde bildirimler varsayılan olarak kapalıdır. Açmak için Ayarlar > Bildirimler ekranını kullanınız.)

Ana ekrana eklenecek araçlar (widget) bulunmaktadır. Kıble pusulası ve kıble haritası ile Kabe’ye doğru yönü tespit edebilirsiniz. (Pusula elektrikli cihazlara yakınken veya kapalı ortamlarda doğru sonuç vermeyebilir.)

Uygulama içinde yer alan zikirmatik ile tesbihatınızı takip edebilirsiniz. Kütüb-i Sitte Hadisleri ile birçok konuda güvenilir hadislere ulaşabilirsiniz.

Hazır mesajlar ile sevdiklerinizin önemli gün ve gecelerini kutlayabilirsiniz.

Bildirim sesi olarak tam ezan seslerinden birini seçmiş iseniz, ezan sesinin devam etmesini istemeyeceğiniz durumlarda sesi kapatmak için bildirim simgesine dokunmanız, uygulamayı açmanız ya da uygulama içinde başka bir ekrana geçmeniz yeterli olacaktır.

Ezan vakitleri, seçilen şehir için 1 aylık olarak alınır. Ezan vakitlerini aldıktan sonra bir ay boyunca tekrar internet bağlantısına ihtiyaç duymazsınız. Alınan 1 aylık ezan vakitleri ile Ramazan imsakiyesi iftar vakitleri aynı ekranda takip edilebilir.

Vakitleri gösteren ana ekranda Peygamber Efendimizin bir hadisi sunulur. Namaz vaktine bakarken burada verilen hadis-i şerifi de istifadenize sunuyoruz.

Esmaü’l Hüsna ekranında, Allah’ın (cc) 99 ismini kısa açıklamalarıyla birlikte bulabilirsiniz.

Ezan sesini seviyorsanız ve sürekli duymak isterseniz, Ezan sesini cihazınızda zil, bildirim veya alarm sesi olarak kullanabilirsiniz. Ezan Zil Sesi ekranını kullanarak ezan dinleyebilir ve ezan sesini telefonunuzun zil sesi olarak ayarlayabilirsiniz. (Ezan sesini zil, mesaj veya bildirim sesi olarak ayarlarsanız, uygulamamızı kaldırsanız bile bu özellikten faydalanmaya devam edersiniz. Ezan sesini zil, bildirim veya alarm sesi olarak kullanmak istemezseniz cihazınızın ses ayarları bölümünden başka bir ses seçebilirsiniz. Lütfen şuna dikkat edin: Ezan sesini mesela bildirim sesi olarak seçtiğinizde, size gelen bir sms olursa ezan sesi duyarsınız. Bu durumda okunan ezanın vakit ezanı olamayabileceğini göz önünde bulundurunuz.)

Başta Almanya, Fransa, Avusturya, Belçika, Hollanda gibi cami veya mescit bulunmasına rağmen hoparlörden ezan sesi duymanın pek mümkün olmadığı Avrupa ülkelerinde ya da daha farklı bölgelerde, gurbette yaşayan veya bulundukları yerden ezan sesini duyamayan kardeşlerimiz hasret kaldıkları ezan sesini dinleyebilirler, bu ülkeler için ezan vakitleri ve iftar vakitlerini öğrenebilirler.

Daha kapsamlı, daha istikrarlı ve yüksek performanslı olan bu yeni Ezan Vakti uygulamamız cihazınıza ilave yük getirmeden çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Uygulamamızı beğenerek kullanacağınızı umuyoruz.

Tüm dikkatlerimize rağmen herhangi bir eksikliğimiz veya hatamız olmuş olabilir. Bildirirseniz inşallah en kısa sürede düzeltmeye çalışırız. Daha iyi bir uygulama sunabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Selam ve dua ile.. Allah razı olsun.